Kauneimmat joululaulut Koijärven kirkossa jouluna 2008

Tämä oli toinen esiintyminen Koijärven kirkossa. Kanttori Esa Lahti oli edellisen keikan jälkeen innostunut tekemään kanssamme joulumusiikkiaiheisen tapahtuman. Mukana oli myös Koijärven kirkkokuoro, Jari Nissi ja kanttori Esa Lahti, joka lauloi myös itse kvintetin säestyksellä. Soittelimme yhden oman biisin ja sen lisäksi urkujen kanssa In Dulci Jubilon. Lisäksi soitimme säestystä joihinkin joululauluihin, joita lauloi joko kuoro tai kirkkoyleisö.

Syntymäpäivät Hausjärvellä lokakuussa 2008

Soittelimme Jussilan Timon syntymäpäivillä Hausjärven Puujaassa sijaitsevalla metsästysmajalla, joka oli oikeastaan vanha koulu. Tämä oli ensimmäinen tanssikeikkamme. Olimme sitä varten hankkineet tanssimusiikkia ja koonneet tanssivihkon. Pyysimme mukaan lisäksi yhden toverin, joten meistä tuli oikeasti väärä vitonen, kun meitä olikin kuusi. Rumpali Reetta Viitanen Riihimäeltä auttoi meitä tanssirytmien kanssa. Ensin soittelimme sisääntulomusiikkia, syntymäpäivälaulun ja ruokailun taustamusiikkia, sitä viihdettä mitä meiltä hyvin löytyy. Tuuba-Jussi oli salaa äänittänyt soittoamme, jota sitten saimme ihastella jälkikäteen… Lopuksi soitimme pari settiä tanssia, jota oli tanssimassa innokas syntymäpäiväjuhlaväki.

Pakilan kirkon syksyn avausmessu syyskuussa 2008

Olimme jo pitkään suunnitelleet Pakilan kirkon kanttorin, Rauno Myllylän, kanssa yhteisesiintymistä, mutta sattuneista syistä se viivästyi näinkin pitkälle. Esiintymisellä oli monta muutakin vastoinkäymistä, sillä Baritoni-Markulle tupsahti matka maailmalle juuri sopivasti, ja Kornetti-Tommi ja Altto-Manta olivat flunssan kourissa. Hannu Sihvonen Keravalta saatiin paikkaamaan loistavasti baritonin tarvetta. Soitimme heti alkuun Bachin (?) Allelujan urkujen kanssa. Sen jälkeen soittelimme sopivasti eri väleissä ja ehtoollisen aikana arvokasta musiikkia. Kirkkokahveilla soittelimme lisäksi hieman kevyempää kirkkoon sopivaa musiikkia.

Lieksan vaskiviikko kesällä 2008

Lieksan keikat jäivät tänä kesänä vähän edellisvuotista vähäisemmiksi, kun Baritoni-Markulle tuli työesteitä. Soittelimme kuitenkin vaskikahviolla viihdettä puolisen tuntia ja Pielisen museolla edellisvuotiseen tapaan. Opettajina meillä oli taas merkittävä kaarti puhallinmuusikkoja: Paul Niemistö, Petri Junna, Esko Heikkinen, Jukka Myllys ja Harri Lidsle.

Juhlat Jokelassa kesäkuussa 2008

Kornetti-Maurin naapurilla oli juhlat ja siellähän mekin soitimme tunnin verran toiveviihdettä. Sateistahan siellä oli, mutta homma hoitui. Kornetti-Tommin korvasi tällä kertaa Leenä Pietilä Louhesta.

Virsi-ilta Koijärven kirkossa toukokuussa 2008

Koijärven kirkossa järjestettiin virsikonsertti, jossa Väärä Vitonen esitti instrumentaaliversiona muutaman virren. Laulamassa oli lisäksi kanttori Esa Lahti sekä Jaana ja Tuulikki Pöllänen.

Tammelan kirkossa pääsiäisenä 2008

Tammelan vanhassa kivikirkossa osallistuttiin pääsiäisjumalanpalvelukseen. Väärä Vitonen soitti arvokkaita teoksia jumalanpalveluksen lomassa. Mukana oli myös Tammelan kirkkokuoro. Kanttorina oli Pentti Mäki.