Syntymäpäivät Vantaalla joulukuussa 2014 

Kvintetti teki ensiesiintymisensä Vantaalla kakkubileissä joulun alla 21.12.2014, kun vietettiin pasunisti Erkki Väisäsen 60-vuotissyntymäpäiviä. Nikinmäen seurakuntakotiin oli kokoontunut joukko Väiskin tuttuja, joita kvintetti viihdytti parin tunnin aikana. Kvinteti säesti Väiskä soolokappaleessa Petite Fleur. Muutama venäläisjatsikin soitettiin Väiskin kanssa. Kvintetti säesti myös muutamia joululauluja. 

Joululaulumessu Paavalin kirkossa joulukuussa 2014 

Paavalin kirkossa kajahtelivat taas kerran pehmeä-ääniset vasket. Meidät oli kutsuttu tänäkin vuonna esittämään joululaulumessua Paavalin aamukirkkoon 14.12.2014. Messun kaikki sävelmät olivat joululauluista peräisin, paitsi alkusoitto, joka oli varta vasten tilaisuutta varten säveltänyt TImo Kiiskinen. Kvintettiä ja esilaulajia johti kanttori Sanna-Maarit Hakkarainen.

Avointen ovien päivät Tytyrissä joulukuussa 2014

Kvintetti oli kutsuttu viihdyttämään Tytyrin kaivosmuseon vierailijoita Lohjalla. Kaivosmuseoon oli koko viikon vapaa pääsy ja vierailijoita riitti runsain mitoin torstai-illallekin, kun kvintetti puhalteli viihdesäveliä. Kokeilimme ensin valtavan kaivossalin akustiikkaa parilla kappaleella ja sen jälkeen jatkoimme musisointia ravintolasalissa. Tilaisuus oli kornetisti Ville Fogelbergin ensimmäinen keikka kvintetin riveissä.

Häät Espoossa syyskuussa 2014

Uffen poika meni naimisiin ja Väärä Vitonen sai kunnian soittaa viihdettä hääjuhlissa Albergan kartanossa Leppävaarassa syksyn viimeisinä aurinkoisina päivinä 20.9.2014. Soitimme ensin vieraille tervetuliaismusiikkia ulkosalla. Päivällisen jälkeen päästiin soittamaan tanssia ja viihdettä. VIeraat viihtyivät hyvin tanssilattialla ja ilta ehti jo pimetä, kun Väärä Vitonen lopetteli Junnu Vainion valssien säveliin. Mukana kakkoskornetissa oli tällä kertaa vaskiviikolta tuttu Ilpo Soikkeli Jämsänkoskelta.

Syntymäpäivät Hyvinkäällä elokuussa 2014

Hyvinkään soittokunnan konkari Viljo Nieminen täytti 90 vuotta 13.8. Loistokuntoiselle ja yllätetylle päivänsankarille sekä juhlavieraille soitettiin Villen kotipihalla joitakin aurinkoiseen kesäiltaan sopivia vanhoja tuttuja kappaleita. Osa kvintetistä on ollut soittamassa ainakin Villen 80- ja 70-vuotispäivät. 100-vuotispäiviä odotellessa...

Lieksan vaskiviikko heinä-elokuussa 2014 

Tämänvuotinen Lieksan vaskiviikko meinasi loppua ennen aikojaan, kun Sinitaivaan kanssa keikkailevaa Tommia korvaamaan tullut Heikki joutui operaatioon edellisellä viikolla ja kvintetissä uhkasi jäädä kornetistin paikka täyttämättä. Onneksi saatiin ensimmäinen keikka järjestykseen, kun Con Brassican Roman Ismailov lupautui sunnuntai-illan keikalle Icellan iltasoittoon. Harjoituksiin viikon varrelle tarvittiin myös soittajaa. Sellainen löytyi onneksi Petri Junnan avustuksella. Musiikin monitoimimies Ilpo Soikkeli Jämsästä lupautui mukaan ja niin saatiin viikko onnistumaan hyvin.

Uusia keikkoja pulpahteli viikon mittaan. Lauantaina ehdittiin jo harjoitella ensimmäistä keikkaa varten muutama tilaisuuteen sopiva kappale. Ne soitettiin sunnuntaiaamupäivällä kutsuvieraille upeissa Pielisen maisemissa. Siellä oli 2-kornetissa mukana Ilpo. Sunnuntai-illan keikka, kaksi settiä viihdettä, soitettiin Romanin kanssa Icellan edustalla. Siellä soitti joka ilta joku vaskiviikon yhtyekurssin kokoonpanoista. Illan pimetessä tarvittiin jo nuottivalojakin ja hyttysetkin tuntuivat löytäneen Icellan kostean terassin.

Maanantaina oli Väärän Vitosen vuoro esiintyä päiväsoitossa Osuuspankin edustalla. Täydestä meni kuin väärä raha. Koska Ilpolla ei ollut mahdollisuutta jäädä yhtyekurssin loppukonserttiin, päätimme esittää viikon aikana harjoittelemamme kappaleet omatoimisesti Vaskikahvion aamusoitossa.  Lieksan katukuvassa oli melkein kilpailua soittotapahtumista, niitä oli vaskiviikon uusi toiminnanjohtaja Kirsi Mustalahti saanut aikaan huomattavan paljon muutamaan aikaisempaan vuoteen verrattuna.

Hyvää oppia saimme jälleen kerran Petri Junnalta. Uutena opettajana meillä oli Boston Brassin käyrätorven soittaja Chris Castellanos. Koska kvintetin jäsenillä oli aika paljon kaikkea kiinnostavaa luentoa ja henkilökohtaista opetusta, kvintetin harjoitukset ajoittuivat tällä kertaa aamupäivien ajalle. 

Syntymäpäivät Marskin majalla heinäkuussa 2014 

Vaskikvintetti Väärä Vitonen sai mahdollisuuden soittaa arvokasta marssimusiikkia Marskin majalle sopivaan tyyliin, kun majalla vietettiin nelihenkisen perheen yhteisiä syntymäpäiväjuhlia lauantaina 5.7.2014. Ankkurit ylös -aloituksen jälkeen puolituntiseen sisääntulomusiikkia mahtui kymmenkunta marssia, mm. Muistoja Pohjolasta, 30-vuotisen sodan marssi, Sillanpään marssilaulu ja päätteeksi Suomen laulu. Päivä oli aurinkoinen ja kakku hyvää. Toisessa kornetissa mukana Heikki Kuisma.

Promootiojumalanpalvelus kesäkuussa 2014 

Vaskikvintetti Väärä Vitonen esitti maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan promootiojumalanpalveluksessa Helsingin tuomiokirkossa 6.6.2014 juhlallista vaskimusiikkia. Soitimme kolme kappaletta, Trumpet Voluntary, Down to the River to Pray ja päätökseksi Holstin marssin. Kanttorina toimi Seppo Murto, jonka kanssa säestimme laulettavat virret.  

Kumpulan kyläjuhlat toukokuussa 2014 

Marjukka ja Jussi muuttivat Kumpulaan Kymintielle tammikuussa 2014. Siitä seurasi, että Väärä Vitonen tarjoutui myös Kumpulan kyläjuhlille musisoimaan. Kyläjuhlat olivat helteisenä lauantaina 24.5. ja väkeä oli saapunut paikalle noin 30 000 henkeä. Kvintetti soitti pienellä Raittilavalla 20 minuutin setin jatsityylistä viihdettä (When the Saints, Tiger Rag ym.). Sen lisäksi soittelimme jonkin aikaa naapurimme Tiaisten pihalla, jossa he pitivät Limingantien kirpputorilla vaeltajille myyntipöytää ja kahvilaa. 2. kornetissa oli tällä kertaa Minna Kurki.

Vakuutuskerhon kevätjuhla toukokuussa 2014 

Väärä Vitonen vieraili Vakuutuskerhon kevätjuhlassa 20.5.2014 soittamassa kevyttä viihdettä päivällisestä nauttiville kerhon jäsenille. Soittelimme pari settiä tuttuja kappaleita elokuvista ja menneiltä vuosikymmeniltä, jatseista Suvivalssiin. Ensimmäistä kertaa oli mukana myös uusi vihkomme täynnä Heikkisen Eskon sovituksia. 

Paavalin kirkon pääsiäismessu huhtikuussa 2014 

Pitkäaikainen yhteistyömme kanttori Sanna-Maarit Hakkaraisen kanssa sai jatkoa tällä kertaa pääsiäismessussa Paavalin kirkossa aurinkoisena pääsiäissunnuntaina 20.4.2014. Soitimme henkeviä spirituaaleja ja vanhaa loisteliasta musiikkia koko messun ajan. Mukana kornetissa oli tällä kertaa Heikki Kuisma.

Väärä Vitonen Aurinkorannikolla helmi-maaliskuussa 2014 

Kvintetin keikkamatka Espanjaan oli kokonaan Rauno Myllylän ansiota. Eläkkeellä oleva kanttoriystävämme oli päättänyt lähteä talvikanttoriksi suomalaisseurakuntaan Fuengirolaan ja kutsui meidät mukaan. Saimme soviteltua kaikille sopivan ajankohdan ja tälle pidennetylle viikonlopulle sopivaa ohjelmaakin.

Kvintetin keikkaputki Espanjan Aurinkorannikolla alkoi torstaina 27. helmikuuta. Koneen laskeutumisesta ensimmäiseen keikkaan oli väliä ruhtinaalliset pari tuntia. Suomalaisravintola Kukko Fuengirolassa oli pyytänyt meidät soittamaan jatsahtavaa tanssimusiikkia. Soitimme kaksi settiä ja kansa viihtyi. 

Perjantai, Kalevalan päivä oli myös Andalucian juhlapyhä. Parkkeerasimme rantabulevardille soittamaan auringosta ja vapaapäivästä nauttiville ohikulkijoille. Yleisöä riitti ja tuntuivat tykkäävän.

Lauantai-iltapäivälle huipentui vierailumme kohokohta. Olimme Rauno Myllylän kanssa jo viime vuonna sopineet Aurinkorannikon kuoron kanssa yhdessä tehtävästä kahvikonsertista. Kuoro oli ottanut teemakseen Toivo Kärjen tuotannon. Rauno oli suunnitellut konsertin siten, että Kärjen tuotantoa esiteltiin aikajärjestyksessä, jotta oli mahdollista hahmottaa Kärjen kehityskaari. Kuoro ja kvintetti vuorottelivat Kärjen kappaleiden esittämisessä ensimmäisen puoliajan. Toisella puoliajalla esitettiin sitten muutakin. Kvintetti oli harjoittanut Espanjan kiertueen kunniaksi 1500-luvulta peräisin olevasta espanjalaisesta sarjasta viimeisen osan, Fantasia, joka menikin hienosti. Lisäksi esitimme vastikään kuolleen Luis Pasquetin Yksinäinen palmu siellä ja Habia una vez-kappaleet. Oman konserttiosuutemme aloitimme vauhdikkaasti El Gato Montesilla ja lopetimme Vanhoja poikia viiksekkäitä-kappaleella. Kuoron kanssa esitimme yhdessä Käyn ahon laitaa ja Liljankukka-kappaleet.

Kuorolle tämä oli ensimmäinen kahvikonsertti. Konsertti oli suurmenestys. Se pidettiin uuden hotelli Nuriasolin ravintolasalissa, jonne oli ahtautunut 220 kuulijaa ja paljon halukkaita jäi ulkopuolelle, koska enempää ei saliin mahtunut.

Sunnuntai oli sitten messupäivä. Suomalainen seurakunta oli tällä kertaa saanut jumalanpalvelustaan varten pienehkön San Miguelin kirkon Torremolinoksessa. Olimme Raunon kanssa suunnitelleet teemaksi spirituaalimusiikin. Virretkin olivat pääosin  alkuperältään spirituaaleja. Kvintetti esitti aluksi Canadian Brass sovituksen kolmesta tunnetusta spirituaalista kirkon ulkopuolella mainostaakseen messua. Messussa Canadian Brass-jazzversio Amazing Gracestä innoitti kirkkokansan jopa aplodeihin. Esitimme myös tutut kappaleet Down to the river to pray, Swing low sweet chariot, Steal away, Were you there ja lopuksi Russian Five-version When the saints go marching in-kappaleesta. Tommi ja Mauri säestivät myös yhtä virttä. Messun jälkeen fiilistelimme vielä kirkon ulkopuolella kappaleella Smoke gets in your eyes ja kiertueen lopuksi soitimme Alexander Simanovitsin meille lahjoittaman Katjushan. Kuoron puheenjohtaja lahjoitti meille kuoron historiikin.

Keikkaa olisi vielä riittänyt, jos olisimme ehtineet jäädä pidempään ja saatiin kutsuja tulla uudelleen. Matka oli hyvä kokemus ja kaikki sujui Norwegianilla viimeisen päälle ajallaan ja torvet ehjinä.