Syntymäpäivät Hyvinkäällä lokakuussa 2012

Hietaniemen Rakelin 90-vuotissyntymäpäiviä vietettiin Hyvinkäällä Hyyppärän kartanossa sukulaisten kesken 13.10.2012. Väärä vitonen säesti päivänsankarin saapuessa lauletun Sä kasvoit neito kaunoinen -laulun ja soitteli aiheeseen sopivaa viihdettä maljoja juodessa ja ruokaa odotellessa.

Lieksan vaskiviikko heinäkuussa 2012

Jälleen kerran Lieksan vaskiviikolla opiskelemassa ja esiintymässä. Opettajina meillä olivat vanhat tutut Petri Junna ja Jukka Viitasaari sekä uudet tuttavuudet Päivi Pyymäki ja Juha Untala Tampereelta. Päiväsoitto oli tällä kertaa Lieksan leipomon edessä torstaina 26.7. Esiinnyimme tuttuun tapaan myös seitsikkokurssin loppukonsertissa. Esitimme vasta hankkimamme Luis Pasquet'n Se yksinäinen palmu siellä -kappaleen sekä Timo Forsströmin loistavan, tänä vuonna 20 vuotta täyttävän Majakkasaaren. Ulf Strömsholm oli mukanamme Lieksassa ensimmäistä kertaa.

Hausjärven tonttimarkkinoilla toukokuussa 2012

Väärä Vitonen viihdytti Hausjärven aurinkoisilla tonttimarkkinoilla Hikiän Eskon koulun kentällä lauantaina 26.5.2012. Mukana menossa oli myös Kiinteistö-Kaisa ja Värttinän tytöt. Kvintetti soitti tuttuun tapaansa uudempaa ja vanhempaa viihdettä. Oltiin saatu aikaiseksi uusi viihdevihkonen, joka pääsi nyt ensimmäiselle keikallensa. Kornetissa mukana Heikki Kuisma. 

Konserttitanssiaiset Lopella huhtikuussa 2012

Konserttitanssiaisten perinteemme jatkui jo toista kertaa Lopen puhallinorkesterin kanssa. Tällä kertaa esiinnyimme Läyliäisten Seuralassa. Väärä Vitonen aloitti tilaisuuden neljällä omalla kappaleella. Aloitimme Joe Heynen sirkusmaisella La Petite Valsella. Tammikuiselta Zürichin reissulta oli tarttunut mukaan Jerome Kernin Smoke gets in your eyes ja Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus-sikermä, jotka esitimme nyt ensimmäistä kertaa. Lisäksi olimme harjoitelleet Luis Pasquet'n vaativan vaskikvintettisarjan ensimmäisen osan. Tanssijoita ja kuuntelijoita oli mieltä lämmittävän paljon. Rummuissa tanssejamme tahditti tällä kertaa Ilkka Lehtonen ja baritonitorvea soitti Hannu Sihvonen.

Pääsiäisjumalanpalvelus Käpylän kirkossa huhtikuussa 2012

Tommin trumpetti kaikui Käpylän kirkon tornista ja kutsui väkeä pääsiäisjumalanpalvelukseen, jossa Väärä Vitonen esitti musiikkia Käpylän kirkkokuoron ja kanttori Hannu Leskisen kanssa. Esitimme yhdessä mm. Panis Angelicuksen ehtoollisen aikana. Thibaultin Quintette Bleu soi jälleen kauniisti vastausmusiikkina ja Couperinin Air Tendre kuolleeksi julistamisen jälkeen. Stanleyn Trumpet Voluntary johdatti kirkkokansan kotiin.