Hausjärven yrittäjien juhla Hausjärvellä marraskuussa 2009

Väärä vitonen oli kutsuttu juhlistamaan Hausjärven yrittäjien juhlaa ravintola Serafiinaan Oittiin syksyisenä lauantai-iltana. Soitimme kevyttä sisääntulomusiikkia, ruokailumusiikkia, fanfaarit ansiomerkkien saajille ja lopuksi Hämäläisten laulun. Tommi oli jälleen vahvuudessa mukana armeijansa käyneenä.

Ikäihmisten liikuntapuiston avajaiset Pikku Huopalahdessa elokuussa 2009

Helsingissä avattiin Suomen ensimmäinen ikäihmisille suunniteltu liikuntapuisto Pikku Huopalahdessa. Miina Sillanpään säätiö oli tilannut Väärän Vitosen paikalle luomaan juhlatunnelmaa. Soittelimme taustamusiikkia ennen juhlaa, juhlallisen fanfaarin sekä viihdettä ruokailun ja kahvituksen ajan. Hannu Sihvonen jälleen baritonissa.

Kesäinen iltamusiikki Pakilan kirkossa elokuussa 2009

Olimme jälleen Pakilan kirkossa esiintymässä, ensimmäistä kertaa edellisvuotisen jumalanpalveluksen jälkeen. Tällä kertaa olimme tilaisuuden ainoa esiintyjä. Olimme kasanneet noin 45 minuutin tunnelmallisen konserttiohjelman monikymmenpäisen yleisön ihmeteltäväksi. Ohjelma oli kokoelma suomalaista, barokkimusiikkia, spirituaaleja ja iskelmäklassikkoja. Yhteistyökumppanimme, kanttori Rauno Myllylä oli tällä kertaa kuuntelijan roolissa. Baritonissa loisti jälleen kerran Hannu Sihvonen.

Lieksan vaskiviikko heinä-elokuussa 2009

Osallistuimme jo neljättä kertaa Lieksan vaskiviikon yhtyeopetukseen ja seitsikkokurssille. Opettajina meillä oli vanhoja tuttuja (Junna, Lidsle) sekä uusia kasvoja, Pohjan sotilassoittokunnan eufoniumin soittaja Kimmo Rantakeisu sekä säveltäjä-sovittajat Jukka Viitasaari ja Juha Pisto. Keikkoja kertyi viikon aikana peräti viisi: kahden tunnin vaskiristeily Pielisellä (ilma ei tosin suosinut sitä), seitsikkokurssin päättäjäisten oma osuus sekä kolme aurinkoista päiväsoittoa. Ne olivat Pietari-Apteekin ja Pohjois-Karjalan sähkön edessä sekä Pielisen museolla, jossa olemme esiintyneet aikaisempinakin vuosina.

Käpylän kirkon kesäkahvilan avajaiset kesäkuussa 2009

Soittelimme puolisen tuntia kevyttä kesäistä viihdettä Käpylän kirkon kesätilaisuudessa. Ilma oli sen verran pilvinen, että tilaisuus järjestettiin seurakuntasalissa. Kanttori Hannu Leskinen laulatti kvintetin säestyksellä myös muutaman kesäisen virren. Baritonissa oli tällä kertaa Hannu Sihvonen.

Vuosijuhla Marskin majalla toukokuussa 2009

Forssan insinöörit, joihin baritoni-Markkukin kuuluu, juhli 35-vuotista taivaltaan Marskin majalla Lopella sateisena toukokuun lauantaina. Soittelimme siellä viihdettä juhlan aluksi ja ruokailun aikana. Varakornetistin tuuraajana oli tällä kertaa Timo Paasonen Umosta.

Kirkkokonsertti Forssan kirkossa huhtikuussa 2009

Ihka ensimmäinen kirkkokonserttimme. Tommia korvaamaan olimme saaneet mukaan Heikki Kuisman, joka soittaa mm. Tikkurilan soittokunnassa. Aloitimme parvella urkujen kanssa Allelujalla ja jatkoimme sitten alttarin edessä Canadian Brass sovituksilla ja muilla kirkkoon sopivilla kappaleilla. Kanttori Esa Lahti lauloi neljä kappaletta säestyksellämme ja pappi puhui. Konsertin loppuosa oli kevyempiä spirituaaleja. Konserttiin oli jopa pääsymaksu ja mukana oli suntion mukaan noin 50 kuuntelijaakin. Jussi äänitti konsertin opiksi ja opetukseksi meille kaikille.

Syntymäpäivät Loimaalla tammikuussa 2009

Tammikuussa 2009 kävimme soittamassa Tommin äidin syntymäpäiväjuhlissa. Paikkana oli Loimaan Petäjoen paviljonki. Eteläisimmän Suomen kvintettisoitto-osastolle tämä oli ihka ensimmäinen vierailu Loimaalla. Väärä Vitonen oli nyt laajentanut Suomen valloitustaan läntisimpään kohteeseensa. Soittelimme luonnollisesti onnittelulaulun ja ruokailun taustaksi kaikenlaista leppoisaa viihdettä. Ruokailun jälkeen oli tanssin vuoro, yksi setti tanssia ja syntymäpäivän sankarin tanssitusta non-stoppina niin, että kaikki halukkaat saivat tanssia vuorollaan sankarin kanssa. Muu juhlan ohjelma koostui tanssiesityksistä, joissa syntymäpäivänsankari oli keskeisessä osassa. Seuraavana päivänä alkoi Kornetti-Tommin armeija-aika…