Kauneimmat joululaulut Kannelmäessä 2011

Kannelmäen kotamuotoinen kirkko kaikui tänä vuonna kvintetin jouluisista sulosoinnuista. Kauneimmat joululaulut toteutettiin 11. joulukuuta samalla kaavalla kuin edellisvuotinen Pakilan kirkon tilaisuus. Kuoroa ei nyt ollut, mutta Rauno Myllylä veti yksin komeasti Otto Kotilaisen Kunnia korkeudessa-kappaleen kvintetin säestyksellä. Rauno ja Anne Myllylä soittivat kvintetin ohjelmanumeroissa urkuja. Säestimme myös joitakin yhteislauluja. Laulujen säestyksessä vuorottelimme huilisti Katri Mattilan kanssa. Baritonissa oli tällä kertaa mukana Ulf Strömsholm.

Syntymäpäivät Espoossa lokakuussa 2011

Kvintetti oli mukana juhlistamassa liikunnallisen ja musikaalisen Mirjan 70-vuotisjuhlia Espoon Carlbergin nuorisoseurantalolla 1. lokakuuta. Vieraat tanssivat yhteisesti ensin kaksi vanhojen tanssia ja myöhemmin böömiläistä polkkaa säestyksellämme. Muuten soitimme normaalia tanssiohjelmistoamme illan mittaan. Baritonissa oli mukana tällä kertaa Hannu Sihvonen ja rummuissa Jorma Mikkeli.

Syntymäpäivät Espoossa syyskuussa 2011

Kvintetti oli mukana juhlistamassa Hannun 50-vuotisjuhlia Espoon Lagstadin kartanossa 24. syyskuuta. Soittelimme ohjelmaa kahvin aikana ja lopuksi kaksi settiä tanssia. Yllätysohjelmanumerona oli soittokuntataustaisen Hannun What a Wonderful World- trumpettisoolo kvintetin kanssa. Päivänsankarin veli Ari soitteli myös kvintetin mukana tanssia. Joukoissa oli tällä kertaa poissaolijoita tuuraamassa Ulf Strömsholm ja Heikki Kuisma.

Lieksan vaskiviikko 2011

Kvintetti osallistui tuttuun tapaan taas Lieksan vaskiviikon seitsikko/yhtyekurssille. Uutena opettajana oli tänä vuonna Pohjan sotilassoittokunnan kapellimestari Jaakko Nurila sekä vanhat tutut Jukka Viitasaari (seitsikkokurssin koordinaattori), Sami Hannula ja Petri Junna, jonka johdolla harjoiteltiin ankarasti venäläisen Viktor Ewaldin vuonna 1890 valmistuneen vaskikvinteton no 1 kolmatta osaa. Se esitettiin hienosti kurssin loppukonsertissa.Päiväsoitot soitettiin Pielisentien Silmäaseman ja Pohjois-Karjalan Sähkön edessä.

Musiikkitalon avajaiset 2011

Toukokuussa järjestettiin uuden musiikkitalon ensimmäinen yleisötilaisuus, avoimet ovet, jossa oli musiikkiaiheinen kirpputori, mahdollisuus ihailla uutta salia ja kuunnella samalla musiikkiesityksiä. Sinne osallistui myös pääkaupunkiseudun puhallinorkestereista koottu lähes 100-henkinen puhallinorkesteri Nousutahti, joka sai kunnian avata tapahtuman. Nousutahdin riveissä oli mukana menossa myös Väärä Vitonen.

Konserttitanssiaiset Lopella huhtikuussa 2011

Loppisalissa vietettiin konserttitanssiaisia huhtikuisena perjantaina Lopen puhallinorkesterin ja Väärä Vitosen voimin.  Kumpikin orkesteri esitti aluksi omat konserttikappaleensa ja soitti vuorotellen tanssia loppuillan.

Kvintetti esitti omassa osuudessaan ensin Hoagy Carmichaelin kappaleen Stardust. Vaskikvintetille tämän ”savuiselta” kuulostavan sovituksen on tehnyt pääasiassa jazz-miehenä ja elokuvamusiikin tekijänä tunnettu Lennie Niehaus. 

Tikkurilan puhallinorkesterin johtaja, sovittaja ja Kaartin soittokunnan entinen klarinetisti Kimmo Nurmi oli sovittanut meille argentiinalaisen Carlos Gardelin vuonna 1935 säveltämän tangon Por una Cabeza. Kimmo oli myös teoksessa klarinettisolistina.
Vaskikvintetin toinen solisti oli Lopen puhallinorkesterin johtaja, säveltäjä ja sovittaja Anita Lehto. Hän oli sovittanut meille Tango Nuevon isänä tunnetun Astor Piazzollan kappaleen Adios Nonino, minkä Piazzolla sävelsi vuonna 1959 edesmenneen isänsä muistolle. Piazzollan oma instrumentti oli bandoneon, mutta Anita soitti soolon harmonikalla.

Kvintetin osuus huipentui italialaisen Vittorio Montin vuonna 1905 säveltämään kappaleeseen Czardas, jonka oli kvintetillemme sovittanut Kimmo Nurmi. Montin Czardas on erittäin suosittu virtuoosikappale instrumentalistien keskuudessa. Sen tulkitsi kvintetin kanssa klarinetilla Kimmo Nurmi.

Loppuilta oli sitten tanssisoittoa vuorotellen loppilaisten kanssa lähes puolille öin. Tanssijat tuntuivat pitävän erityisesti kvintetin ohjelmistoon kuuluvista Beatles-kappaleista ja hitaista valsseista. Rummuissa tanssia tahditti jälleen Niklas Lehto.

Häät Käpylän työväentalolla helmikuussa 2011

Elina ja Henri vihittiin samaisena helmikuun lauantaina kuin Johanna ja Hannu. Näissä häissä soitimme tanssia. Aluksi soitimme Elina-poloneesin hääväen tanssittavaksi ja sen jälkeen päälle häävalssit. Soitimme ensin vanhempaa tanssimusiikkia ja toisen setin Beatles-tyyliä. Hääparin erityistoivomuksesta esitimme myös Romanssin ja What a wonderful world-kappaleen.

Häät Johanneksen kirkossa helmikuussa 2011

Johanna ja Hannu vihittiin aurinkoisena talvipäivänä Johanneksen kirkossa. Soitimme tuoreelle hääparille Fougstedtin Romanssin ja lopuksi poistumismarssiksi Clarken Trumpet Voluntaryn.